Pagina in Romana This Page in English Cette page au Francais Universitatea din Craiova
Informatii Generale
Cronologia dezvoltarii Universitatii
Istoric functii de conducere
Tur Virtual/Galerie
Pagina Universitatii 

Universitatea din CraiovaUniversitatea din Craiova este o prestigioasa institutie a invatamantului superior romanesc, parte a comunitatii academice europene, impartasind valorile culturale, morale, educationale si stiintifice ale acesteia.

De la infiintarea sa, din anul 1947, Universitatea din Craiova si-a asumat misiunea de a contribui la dezvoltarea cunoasterii, a stiintei si culturii nationale, la integrarea acestora in patrimoniul universal. Acceptarea competitiei si participarea la schimbul de valori au permis selectarea si consolidarea unui valoros corp profesoral, formator competent si generos al elitelor stiintifice si culturale, constituit in prezent din peste 1000 de cadre didactice.

Pe parcursul existentei sale, Universitatea din Craiova a evoluat catre o structura complexa, ce include astazi 16 facultati si 14 scoli doctorale. Oferta educationala cuprinde 47 domenii de licenta, cu 85 de specializari, precum si 42 programe de master, cu 84 de specializari.

Celor peste 31 000 de studenti ai sai, Universitatea din Craiova le ofera excelente conditii de pregatire in toate ciclurile de studii universitare (Licenta, Master, Doctorat) si formele de invatamant (cu frecventa, cu frecventa redusa, la distanta).

Universitatea din Craiova a incurajat constant cercetarea stiintifica si a favorizat intrunirile academice. Universitatea si universalitatea au mers impreuna, existand convingerea ca nicio stiinta, demna de acest nume, nu poate prospera daca nu depaseste folosinta locala, pentru a servi lumii intregi.

Cu convingerea ca Spatiul European al Invatamantului Superior si Aria Europeana a Cercetarii Stiintifice sunt pilonii principali ai societatii bazate pe cunoastere, Universitatea din Craiova participa activ la Procesul Bologna, concretizandu-si vocatia europeana prin convergenta curriculara, tematica cercetarii stiintifice si deschiderea catre colaborari academice.


Copyright © Universitatea din Craiova. | Ultima actualizare: 02-03-2024 Cautare | Contact | Harta Site | Design

Facultatile Universitatii din Craiova:
Departamente, adrese de interes:
Ministerul Educatiei si Cercetarii, Tineretului si Sportului Agentia Romana de Asigurare a Calitatii în Învatamantul Superior Portalul Uniunii Europene RoEduNet Proiecte strategice pentru Invatamantul Superior

Universitatea din Craiova

adresa: str. A. I. Cuza nr.13, Craiova, Romania, cod postal: 200585
tel: +40 251 414398, fax: +40 251 411688

Universitatea din Craiova este inregistrata ca operator in Registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal, gestionat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter personal, sub nr. 10883, avand ca scop declarat "gestionarea bazei de date a cursantilor".