Pagina in Romana This Page in English Cette page au Francais Universitatea din Craiova
Cursurile de vara Constantin Bancusi
Conditii de Inscriere si Participare
Programul scolii de vara
Lectori
Despre Universitatea din Craiova
Galerie Foto
Noutati
Contact
Pagina Universitatii

Informatii actualizate la:
 
 

Cursurile de vara "CONSTANTIN BRANCUSI"Avand in vedere cresterea intersului pentru limba, cultura si civilizatia romaneasca, Universitatea din Craiova organizeaza in perioada 1-24 august 2009, editia a XIV -a Cursurilor internationale de vara.
Aceste cursuri se adreseaza romanistilor (profesori, cercetatori, traducatori, studenti),precum si tuturor celor care sunt interesati de cunoasterea spiritualitatii romanesti.
Organizarea cursurilor se va face pe trei niveluri (incepatori, mediu, avansat), avand ca scop invatarea limbii romane sau perfectionarea cunostiintelor dobandite anterior.

Participantii vor urma cursuri dupa program de 20 de ore pe saptamana, de luni pana vineri, de la 8.30-12.30.
Intre 12.30-13.30 vor fi prelegerei,dezbateri, aplicatii pe urmatoarele teme:
  • Avangarda romaneasca in literatura si arta.
  • Momente importante din istoria Romaniei (Vlad Tepes-Dracula, intre mit si realitate).
  • Teoria si practica traducerii (Sunt invitati si traducatori profesionisti care trebuie sa ia legatura cu ambasadele romanesti pentru obtinerea unei burse).
Pentru traduceri va rugam sa aduceti texte de valoare din literatura nationala. Pe toti cursantii ii rugam sa se pregateasca pentru spectacolul Seara natiunilor (recitari, muzica vocala si instrumentala, dansuri, concursuri nationale, scenete etc.).

N.B. O parte dintre cursuri si prelegeri despre arta lui Brancusi se vor desfasura la Targu Jiu, cunoscutul oras al complexului brancusian.
Copyright © Universitatea din Craiova. | Ultima actualizare: 02-03-2024 Cautare | Contact | Harta Site | Design

Facultatile Universitatii din Craiova:
Departamente, adrese de interes:
Ministerul Educatiei si Cercetarii, Tineretului si Sportului Agentia Romana de Asigurare a Calitatii în Învatamantul Superior Portalul Uniunii Europene RoEduNet Proiecte strategice pentru Invatamantul Superior

Universitatea din Craiova

adresa: str. A. I. Cuza nr.13, Craiova, Romania, cod postal: 200585
tel: +40 251 414398, fax: +40 251 411688

Universitatea din Craiova este inregistrata ca operator in Registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal, gestionat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter personal, sub nr. 10883, avand ca scop declarat "gestionarea bazei de date a cursantilor".