Prima pagina
Pagina Universitatii

Absolventii si piata muncii


Mesajul rectorului

Prof. univ. dr. Ion Vladimirescu Rectorul Universitatii din Craiova

Universitatea din Craiova participa la proiectul strategic "Absolventii si Piata Muncii" (POSDRU/60/2.1/S/41750), proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Proiectul este derulat in perioada iulie 2010 pana in decembrie 2011 si are ca scop dezvoltarea unor instrumente de monitorizare a traseului socio-profesional al absolventilor pe piata muncii si implementarea acestora la nivel national si institutional.

Obiectivul general al proiectului este de a determina nivelul in care cunostintele, competentele si abilitatile dobandite sunt suficiente pentru a permite absolventilor sa se angajeze pe piata muncii, sa dezvolte o afacere proprie sau sa isi continue studiile. Cercetarea va urmari traseul socio-profesional imediat dupa absolvire si dupa o perioada considerata a fi suficienta pentru atingerea unui anumit nivel professional si conturarea unei perceptii individuale privind nevoile/necesitatile profesionale si de angajare (absolventii promotiilor 2004-2005 si 2008-2009). Aceste informatii vor fi colectate printr-un chestionar adresat acestor absolventi.

Generatia dumneavoastra se poate astepta la mai multe schimbari de profesie pe parcursul carierei, datorita diversificarii pietei muncii, cresterii competitivitatii in toate sectoarele si a globalizarii. Rog absolventii promotiilor 2004-2005 si 2008-2009 sa acorde tot sprijinul echipei de cercetare la realizarea acestui studiu, constienti fiind ca timpul pe care il acorda completarii chestionarului va fi un dar pretios pentru generatiile de studenti care vor veni si care vor beneficia astfel, de servicii educationale mai eficiente si mai centrate pe nevoile lor.

Informatii utile:

Rolul universitatii in proiect

Universitatea din Craiova va efectua toate demersurile necesare in vederea cercetarii efective pentru promotiile 2009 (tineri aflati in tranzitie intre studiu si activitatea profesionala) si 2005 (angajati avand acum o experienta profesionala semnificativa):

  • Proiectarea chestionarului la nivel national.
  • Realizarea unei baze de date cu absolventii, la nivel de universitate, precum si contactarea absolventiilor promotiilor 2004-2005 si 2008-2009 in vederea actualizarii datelor de contact (adresa, telefon, e-mail).
  • Aplicarea chestionarului la nivel institutional.
  • Centralizarea rezultatelor la nivel national.
Ce urmareste universitatea prin implicarea in proiectul APM?

"Absolventii si Piata Muncii" este primul proiect national care urmareste legatura existenta intre studiile absolvite si activitatea profesionala. Semnificatia rezultatelor este accentuata de faptul ca aceasta cercetare este adresata tuturor absolventilor unei promotii si nu este realizata doar pe un esantion al acestora. Abordarea aleasa permite identificarea problemelor sau performantelor la nivelul fiecarui program de studiu al unei universitati. Ca urmare, acest studiu va reprezenta o prima "radiografie" detaliata a rezultatelor sistemului de invatamant superior din Romania.

Rezultatele obtinute vor reprezenta un punct de referinta esential pentru demersurile in directia cresterii calitatii studiilor universitare. Acest fapt este garantat de ideea fundamentala a proiectului: nimeni nu poate evalua mai bine calitatea si utilitatea unui program de studiu decat cel caruia ii este adresat - ABSOLVENTUL.

Echipa institutionala

Prof. univ. dr. ing. Dumitru TOPAN (Prorector - Informatizare, Imagine) - coordonator institutional

E-mail: dtopan@central.ucv.ro

Telefon/Fax: 025413102


Ing. Stelian BARAGAN (Director Centrul de Consiliere si Orientare Profesionala) - expert institutional

Telefon: 0761324384

E-mail: stelicastelica@yahoo.com


Drd. Cristina SOARE (Sociolog CCOP) - asistent institutional

Telefon: 0769425648

E-mail: crissraaa@yahoo.com


Doina TROACA (Psiholog CCOP) - asistent institutional

Telefon: 0766433546

E-mail: doina_troaca@yahoo.com


Ing. Ionut CIOC (Referent CCOP) - asistent institutional

Telefon: 0766433546

E-mail: ionutcioc@yahoo.com


Contact

Ing. Stelian BARAGAN

E-mail: ccop_craiova@yahoo.com

absolvent@mecanica.ucv.ro

Telefon: 0251/563269


Mai multe informatii despre proiect puteti gasi accesand www.absolvent-univ.roCopyright © Universitatea din Craiova. | Ultima actualizare: 02-03-2024 Cautare | Contact | Harta Site | Design

Facultatile Universitatii din Craiova:
Departamente, adrese de interes:
Ministerul Educatiei si Cercetarii, Tineretului si Sportului Agentia Romana de Asigurare a Calitatii în Învatamantul Superior Portalul Uniunii Europene RoEduNet Proiecte strategice pentru Invatamantul Superior

Universitatea din Craiova

adresa: str. A. I. Cuza nr.13, Craiova, Romania, cod postal: 200585
tel: +40 251 414398, fax: +40 251 411688

Universitatea din Craiova este inregistrata ca operator in Registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal, gestionat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter personal, sub nr. 10883, avand ca scop declarat "gestionarea bazei de date a cursantilor".