FAIL (the browser should render some flash content, not this).

 

CATALOGUE COURSES



PROGRAME EUROPENE IN DERULARE


M - CARE - MUTUAL CARING - FROM KNOWLEDGE TO ACTION
M - CARE - Asistenta mutuala in ingrijire, vezi site:http://www.m-care.eu

Proiect LLP - GRUNDTVIG - Parteneriate pentru invatare,
Ref: 2013-1-RO1-GRU06-29473 1, ID national proiect: GRU-13-C-LP-209-DJ-RO
FINANTARE (EURO): 86 000 (total), 15 000 (UCV)
Coordonator:
Universitatea din Craiova, Facultatea de Educatie Fizica si Sport, D06 Kinetoterapie si Medicina Sportiva (RO)
Manager proiect: Conf.univ.dr. Eugenia Rosulescu
Parteneri:
  • Tor Vergata University of Rome: Faculty of Medicine, Clinical Sciences and Translational Medicine Department (IT);
  • Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului Dolj (RO);
  • The Cracow Centre of the Management and Administration Ltd (PL);
  • European Educational Circle (LV).

NMD-PRO - Neuromuscular diseases: professional parents and patients
(NMD-PRO - Bolile neuromusculare: parinti si pacienti profesionisti) vezi site http://www.nmd-pro.ro

Proiect LLP - GRUNDTVIG - Parteneriate pentru invatare,
2011-1-RO1-GRU06-14989 1, Contract/Nr. National referinta: 162 / GRU-11-C-LP-16-DJ-RO
FINANTARE (EURO): 85 000 (total), 15 000 (UCV)
Manager proiect: Conf.univ.dr. Eugenia Rosulescu
PARTENER COORDONATOR: Universitatea din Craiova
PARTENERI:
  • Asociatia Parent Project - Romania;
  • Romania Fondazione Ospedali Riuniti Ancona Onlus - Italy;
  • University Educational Circle - Latvia;
  • Action Duchenne Limited - United Kingdom.

EVENIMENTELE SI DOCUMENTELE PROIECTULUI


Prima Intalnire a proiectului si Workshop-ul "Management-ul multidisciplinar si abordarea colaborativa in echipa in asistenta bolilor neuromusculare", Craiova, Romania, 17-20 noiembrie 2011

Prima intalnire a proiectului a fost organizata de Universitatea din Craiova, coordonator al proiectului, in Craiova, Romania, in perioada 17-20 noiembrie 2011. Reprezentanti ai celor 5 parteneri au participat. La sedinta de proiect au participat lectori si cursanti, coordonatorii tarilor partenere, care au avut oportunitatea de a se cunoaste mai bine, de a stabili planul de lucru si rezultatele ce vor trebui realizate, a unor evenimente sociale si culturale. Al 6-lea partener (din Spania) s-a retras din proiect, ceea ce a implicat revizuirea planului de lucru. I-ul workshop international "Management-ul multidisciplinar si abordarea colaborativa in echipa in asistenta bolilor neuromusculare", organizat in Craiova, Romania; mai mult de 100 participanti - parinti, pacienti, educatori, medici, studenti, voluntari. Documentele si Raportul intalnirii, fotografiile si prezentarile pot fi consultate aici.

A 2-a Intalnire a proiectului si Workshop-ul "Facilitarea participarii parentale in echipa multidisciplinara de ingrijire a copilului afectat neuromuscular", Ancona, Italia, 12-18 martie 2012

A fost organizata prin colaborarea intre Fundatia Spitalelor din Ancona (Fondazione Ospedali Riuniti Ancona) si Spitalele Universitare Reunite din Ancona (Azienda Ospedaliero Universitaria Ospedali Riuniti Ancona). Au participat reprezentanti ai tuturor celor 5 parteneri, angajati ai spitalelor, lectori si cursanti, favorizand acumularea de cunostinte privind sistemul medical/non-guvernamental de ingrijire a pacientilor cu boli neuromusculare in regiunea Marche, in paralel cu participarea la evenimente sociale si culturale. Al II-lea workshop transnational "Facilitarea participarii parentale in echipa multidisciplinara de ingrijire a copilului afectat neuromuscular", organizat in Ancona, Italia; mai mult de 40 participanti - pacienti, parinti, medici, psihologi, studenti, fizioterapeuti, voluntari. Documentele si Raportul intalnirii, fotografiile si prezentarile pot fi consultate aici.

A 3-a Intalnire a proiectului si Workshop-ul "Integrarea in comunitate a adultilor cu disabilitati neuromusculare", Riga, Letonia, 2-7 iulie 2012

Intalnirea a fost organizata si gazduita de partenerul leton University Educational Circle, si au participat reprezentanti ai celor 5 parteneri. Lectori si cursanti adulti au participat atat la sedinta de proiect cat si la workshop, au vizitat Centrul National de Recuperare “Vaivari”, avand oportunitatea cunoasterii sistemului medical si social de asistenta in Letonia, participand la evenimente sociale si vizite culturale. Al III-lea workshop transnational "Integrarea in comunitate a adultilor cu disabilitati neuromusculare" a fost organizat la Riga, Letonia, cu mai mult de 30 participanti - pacienti, parinti, asistenti sociali, profesori, medici, studenti, voluntari. Programul a cuprins prezentari orale si discutii ale partenerilor si cursantilor participanti in grupuri mici. Documentele si Raportul intalnirii, fotografiile si prezentarile pot fi consultate aici.

A 4-a Intalnire a proiectului si Workshop-ul "Provocari in terapia medicala si management-ul recuperator al bolilor neuromusculare", Londra, Marea Britanie 8 - 13 noiembrie 2012 si
A 10-a Conferinta Internationala Action Duchenne 2012, 9-10 Noiembrier, Holiday Inn Bloomsbury London WC1N 1HT.

Toti partenerii au participat la sedinta de proiect, Conferinta si workshop, prin personal de specialitate, lectori, cursanti adulti, coordonatori, avand oportunitatea aprofundarii cunostintelor privind cele mai noi informatii in cercetarea, ingrijirea si terapia distrofinopatiilor musculare si altor boli neuromusculare (DMD, BMD, NMDs). Al IV-lea workshop transnational "Provocari in terapia medicala si management-ul recuperator al bolilor neuromusculare", Londra, UK, a fost organizat in timpul/dupa participarea la Conferinta; prezentari orale si discutii in grupuri mici; peste 30 participanti. Participantii la proiect au avut oportunitatea de a participa la A 10-a Conferinta Internationala 2012 organizata de partenerul britanic Action Duchenne (vineri-sambata, 9-10 noiembrie), peste 500 participanti. Programul si lucrarile conferintei pot fi consultate la : http://www.actionduchenne.org/conference2012 Documentele si Raportul intalnirii, fotografiile si prezentarile pot fi consultate aici.

A 5-a Intalnire Transnationala a proiectului

Ultima si cea de a-5-a Intalnire de proiect a fost organizata in comun de catre partenerii romani, Asociatia Parent Project Romania si Universitatea din Craiova, la sediul Facultatii de Educatie Fizica si Sport, Craiova, Str. Brestei, nr.156, in perioada 20-23 iunie 2013. Au participat reprezentanti de la 4 parteneri. Al 5-lea partener (University Educational Circle, Letonia) realizandu-si cele 12 mobilitati prevazute in proiect cu ocazia vizitei de lucru in Italia (8-13 iulie 2013), a audiat si participat la discutiile sedintei printr-o conferinta Skype. Au participat atat membrii ai staff-ului institutiilor partenere, cat si cursanti adulti (masteranzi, studenti, medici rezidenti, voluntari), care au analizat rezultatele proiectului, au conturat concluziile si recomandarile. Documentele si Raportul intalnirii, fotografiile si prezentarile pot fi consultate aici.


English version - BROSURA DE REZULTATE A PROIECTULUI NMD-PRO (NMD-PRO BOOKLET OF PROJECT RESULTS)
Versiunea in lb. romana BROSURA DE REZULTATE A PROIECTULUI NMD-PRO

Aceasta brosura este unul din principalele produse, un Raport al Proiectului pe 41 pagini, ce cuprinde sinteza parteneriatului, a intalnirilor si workshop-urilor, rezultatelor, impactului si relevantei pentru participanti, analiza swot a proiectului, concluzii si recomandari pentru pacienti, parinti, specialisti in asistenta medicala si sociala, comunitate, alte organizatii si factori de decizie.


English version GHIDUL PARINTELUI SI PACIENTULUI PROFESIONIST IN BOLI NEUROMUSCULARE NMD (GUIDEBOOK FOR NMD PROFESSIONAL PARENT AND PATIENT)
Versiunea in lb. romana GHIDUL PARINTELUI SI PACIENTULUI PROFESIONIST IN BOLI NEUROMUSCULARE NMD

In cadrul proiectului am creat acest material educational, care asista/ajuta parintii sau pacientii afectati de boli NMD, terapeutii si viitorii specialisti in asistenta medicala si de recuperare, sau pe oricine este interesat, sa dobandeasca mai multe cunostinte despre aceste afectiuni invalidante, despre ceea ce inseamna management-ul multidisciplinar in echipa, abordarea centrata pe familie sau parinte-la/catre-parinte.




EVENIMENTE SI SEMINARII LOCALE ALE PROIECTULUI


I-UL SEMINAR LOCAL "ASPECTE CLINICE SI DE DIAGNOSTIC IN BOLILE NEUROMUSCULARE"

A fost organizat de catre Universitatea din Craiova si organizatia Parent Project, in Craiova pe 9 decembrie 2011, la sediul Facultatii de Educatie Fizica si Sport, str. Brestei nr. 156. 31 participanti (cursanti, profesori, organizatori) din partea UCV.
Documentele si prezentarile pot fi consultate aici.

AL II-LEA SEMINAR LOCAL "MANAGEMENT-UL NEUROMUSCULAR IN DISTROFIA DUCHENNE SI ALTE BOLI INRUDITE"

A fost organizat de catre UCV si PP in Craiova, pe 3 februarie 2012, la sediul Facultatii de educatie fizica si sport, Departamentul de medicina sportiva si kinetoterapie, str. Brestei nr 156. 29 participanti (cursanti, profesori) din partea UCV.
Documentele si prezentarile pot fi consultate aici.

AL III-LEA SEMINAR LOCAL "EVOLUTIA SI MANAGEMENT-UL PSIHOSOCIAL IN DMD"

A fost organizat de catre UCV si PP in Craiova, pe 20 aprilie 2012, la sediul Facultatii de educatie fizica si sport, Departamentul de medicina sportiva si kinetoterapie, str. Brestei nr 156. 28 participanti (cursanti, profesori) din partea UCV.
Documentele si prezentarile pot fi consultate aici.

AL IV-LEA SEMINAR LOCAL "EDUCATIE SI FORMARE IN DOMENIUL DMD"

A fost organizat de catre PP RO si UCV, in Craiova, la Casa de Cultură Traian Demetrescu, pe 18 octombrie 2012, 12 participanti (2 profesori, 10 cursanti ai UCV).
Documentele si prezentarile pot fi consultate aici.

WORKSHOP LA A CINCEA CONFERINTA INTERNATIONALA "EXERCITIUL FIZIC - MIJLOC COMPLEX SI MODERN DE PROMOVARE A SANATATII"

Am organizat acest Workshop pe 30 martie, la A CINCEA CONFERINTA INTERNATIONALA "Exercitiul fizic - mijloc complex si modern de promovare a sanatatii", 29-30 martie, 2013 Craiova. http://cis01.central.ucv.ro/exercitiulfizic/
Documentele si prezentarile pot fi consultate aici.

Raportul general de evaluare a proiectului NMD-PRO
(General Evaluation Report of the Project)

Acest raport evalueaza calitatea planificarii proiectului, implementarii, procesului de invatare la nivelul partenerilor, calitatea produselor si rezultatelor (tangibile si intangibile). A fost realizat de catre coordonatorul proiectului Universitatea din Craiova (d-na conf.univ.dr. Eugenia Rosulescu), pe baza informatiilor oferite de parteneri.
Raportul poate fi consultat aici.



PROIECTE EUROPENE DERULATE DE FEFS CRAIOVA



Dobandirea de noi abilitati si cunostinte practice pentru studentii din domeniul kinetoterapiei.
Proiect Leonardo da Vinci PL 89064/S 2002, Euro;
FINANTARE (EURO): 45735
COORDONATOR PROIECT: Avramescu Taina
Parteneri:
- Spitalul Clinic Regional nr. 1 Craiova,
- Spitalul Clinic Neuropsihiatrie nr. 4 Craiova,
- Agentia de turism ALFA & OMEGA Craiova,
- Hogeschool Belgia,
- Centre for the Development of Human Resources and Vocational Training Pyxida, Grecia;
- Totnes European School UK
Centru de pregatire pentru oferirea unor servicii medicale, profilactice si de recuperare
Proiect Leonardo da Vinci RO/04/B/F/PP 17 5006 Vezi site http://www.display.tuc.gr/Cerps/index.php?cat_id=5
FINANTARE (EURO): 265.888
COORDONATOR PROIECT: Avramescu Taina
Parteneri:
- Universitatea din Oradea,
-Fundatia Universitara pentru Kinetoterapie Oradea,
- Prefectura Craiova:
- HOGESCHOOL WEST-VLAANDEREN KortrijK, Belgia
- ENTENTE UK,
- SCUE / STUDIO DI CONSULENZA PER LA UNIONE EUROPEA,
-TECHNICAL UNIVERSITY OF CRETE
Dezvoltarea la standarde Europene a competentelor tinerilor absolventi in scopul integrarii sociale a copiiilor cu disabilitati prin actvitati fizice adaptate
Proiect Leonardo da Vinci RO/2005/PL95010/MTD
FINANTARE (EURO): 26800
COORDONATOR PROIECT: Avramescu Taina
Parteneri:
- Inspectoratul Scolar Judetean Dolj,
- World Vision Romania,
- SCUE / Studio di Consulenza per lUnione Europea, Italy,
- World Vision
- Gesellschaft fur Entwicklungshilfe und Volkerverstandigung, Austria
Dezvoltarea competentelor europene in turismul alternativ
Proiect Leonardo da Vinci RO/2005/PL95 187/S
FINANTARE (EURO): 26800
COORDONATOR PROIECT: Avramescu Taina
Parteneri:
- Agentia de turism ALFA & OMEGA Craiova ,
- CO&SO Firenze,
- Hogeschool West-Vlaanderen KortrijK, Belgia,
Dezvoltarea competentelor europene in terapie ocupationala pentru studentii de la kinetoterapie
Proiect Leonardo da Vinci RO/2005/PL95 186/S
FINANTARE (EURO): 26800
COORDONATOR PROIECT: Avramescu Taina
Parteneri:
- Hogeschool West-Vlaanderen KortrijK, Belgia