D.P.P.D. Universitatea din Craiova
 
Portalul Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic - Universitatea din Craiova  
 
rom   fra   eng
 





















Proiect Grant C.N.C.S.I.S.
Anul I de cercetare



   VALORI EUROPENE ÎN FORMAREA PROFESORULUI CONSTRUCTIVIST  
  

Autor, lector universitar doctor, VALI ILIE



   Valorile care formează o cultură sunt în număr foarte mare şi se pot diferenţia în funcţie de perioada istorică, regiune sau specificul comunităţilor. Globalizarea modelului societăţii deschise a facilitat conexiunile dintre culturi diferite.
   În calitatea sa de purtător, creator şi transmiţător de valori, profesorul constructivist trebuie să fie dispus să dialogheze asupra unor valori diferite, să trăiască practici diferite fundamentate pe propiile valori, să schimbe sau să remodeleze practica, conform valorilor autentice.
   Dezvoltarea succesivă a programelor europene de educaţie şi formare a reprezentat un factor important pentru îmbunătăţirea cooperării la nivel european. Dezvoltarea unui sistem de educaţie şi formare profesională de calitate este un element de bază al strategiei în ceea ce priveşte promovarea incluziunii sociale, a capacităţii de angajare şi a competitivităţii. Conştienţi fiind de impactul integrării în Uniunea Europeană, profesorii români au rolul de a pregăti schimbările din societatea cunoaşterii.



 
   ESEUL – INSTRUMENT DE INSTRUIRE ÎN FORMAREA CONSTRUCTIVISTĂ  
  

Autor, lector universitar doctor, VALI ILIE



   Ca tehnică, metodă de prelucrare şi organizare a informaţiilor, eseul este un studiu de proporţii reduse în care se tratează o temă fără a o epuiza. Ca tehnică, metodă de evaluare, eseul verifică deprinderile de muncă intelectuală, nivelul de înţelegere şi analiză, posibilităţile de exprimare, spiritul critic, creativ al studenţilor. Destul de flexibil, eseul permite studenţilor să selecteze cunoştinţele, să se exprime creativ.
   Liber/nestructurat sau structurat, discursiv, argumentativ sau personal, eseul poate dezvolta un aspect al reconstrucţiei şi îi poate ajuta pe studenţi să-şi construiască propriul lor înţeles. Stilul de elaborare joacă un rol important; el trebuie să fie interesant şi să cuprindă ideile personale în legatură cu subiectul ales. Coerenţa, integralitatea, eleganţa stilului reprezintă alte condiţii pe care trebuie să le avem în vedere în conceperea, redactarea acestui tip de lucrare, instrument de instruire.

 





 In octombrie se deschid cursurile postuniversitare
[...]


 Inscrierea la cursurile de zi se face
[...]


 Inscrierea la cursurile ID si FR
[...]


 

Contact   Legislatie   Istoric